О ШКОЛИ 2


skola  Према писаним документима који се налазе у Матици српској, Основна школа ”Иво Лола Рибар” је основана на данашњој локацији, давне 1809. године. Наша школа је најстарија школа у граду, а са овом дугогодишњом традицијом сигурно заслужује сву пажњу за њено очување, неговање и развој. Историјски гледано, била је сведок многих дешавања, успона и падова људи који су живели и данас живе на овом подручју.

Просторни положај школе је изузетно повољан, у непосредној близини два булевара, поред саобраћајница које школу директно повезују са удаљеним, урбаним деловима града, као што су Бистрица, Лимани, Петроварадин… Школа је у непосредној близини центра града где се одвијају разне културне и спортске манифестације, чији садржаји се преносе у васпитно-образовни рад са децом.

Настава за све ученике  се реализује у две смене. На овај начин је омогућена успешна сарадња учитеља, родитеља и учитеља из боравка.

Продужени боравак је организован за ученике нижих разреда . Просторије боравка –  у склопу понуде је и опремљена кухиња са трпезаријом. Услуге продуженог боравка користи око 25% ученика, а радно време је прилагођено потребама родитеља и њиховим обавезама (6- 17 часова).

Савремено доба доноси и своје опасности, а школа је решење пронашла у виду школе ”затвореног” типа; зграда школе је сачињена од два крила, налази се на самом углу а школско двориште се налази унутар зграде, тако да није доступан слободан улаз без контроле. То представља једну од битнијих специфичности школе, а уједно су и задовољене потребе родитеља и локалне заједнице о збринутости и безбедности свих ученика.

Запослени имају визију да школа постане естетски оплемењена и модерније уређена ,са простором у којем ће се неговати култура понашања, традиција и индивидуалне потребе ученика разноврсним наставним и ваннаставним садржајима.


Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 thoughts on “О ШКОЛИ

 • Antal

  Poštovani uredinici web portala.

  Nekada sam i ja bio učenik vaš osnovne škole. Završio sam 8. razred 1973. godine.

  Vidim da ste napisali da je škola osnovana 1809. godine. Bilo bi korisno napisati još nešto o njenoj istoriji, kako se zvala na svom početku, što znači ime Ivo Lola Ribar itd.

  Vidim da nema ni jedne slike u galeriji. Verujem da će se to uskoro promeniti.

  Također, zanima me da li postoji školska biblioteka? Kada se je ona osnivala, i mi đaci donosili smo svoje knjige na poklon.
  Bilo bi lepo da postoje i neke fotografije nekadašnjih direktora, nastanka itd.

  Možda bi bilo dobro imati alumni stranicu, u koju bi se upisivali nekadašnji đaci škole, koji su u životu imali određene uspehe a koji bi mogli biti motivirajući sadašnjim đacima.
  Eto, toliko od mene.

  Pozdrav i svako dobro.

  prof. dr. Antal Balog