Еколошки клуб 3-5 одељења


       

Poštovani,

U utorak, 21.11.2017. Vašu školu su posetili predstavnici NEC-a (Novosadski Ekološki Centar) i tom prilikom u saradnji sa učiteljicom Jasminom Milanović i njenim odelenjem oformili mali ekološki klub. Upoznali smo ih sa projektom uz mali znak pažnje i zahvalnosti s naše strane za toplu dobrodošlicu.

 (NEC) je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine počeo realizaciju projekta: ŠKOLSKA EKO MREŽA. Projekat  obuhvata formiranje Školskih Eko Klubova u novosadskim osnovnim školama i  njihovo međusobno povezivanje u ŠKOLSKU EKO MREŽU gde će seažurirati ekološke atuelnosti  i razmenjivati iskustva. U ovim Ekološkim Klubovima, sticaće se znanja i dalje prenositi informacije o važnosti zaštite životne sredine kroz lične primere.  Kroz konkretne aktivnosti i ličnu posvećenost svakog pojedinca u Eko Klubu razvija se svest, neguju vrednosti, razvijaju veštine što dovodi do jačanja samopouzdanja i pozitivnih stavova o odnosu čoveka prema svojoj okolini.

Osnovne aktivnosti ovih klubova bile bi:

sređivanje školskog dvorišta,

sađenje cveća i drveća,

pravljenje kućica za ptice i hranjenje ptica,

prikupljanje stare hartije, plastike stakla i odnošenje u reciklažne centre,

planinarenje (Fruška gora) i čišćenje staza,

čišćenje parkova i igrališta,

foto takmičenja,

kvizovi,

edukativne radionice na otvorenom,

prikupljanje odeće za siromašnu decu idr.

 Preko stručnih predavanja o zaštiti životne sredine i razmene informacija sa decom iz drugih škola, preko sajta Školske Eko Mreže,  širiće se svest o neophodnosti ličnog angažovanja i uticaja na druge u zajedničkoj brizi za svet koji nas okružuje.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *