КАКО СМО ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА


ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА је светски дан борбе против вршњачког насиља. Обележава се у једном делу света, почевши од Канаде и шири се дање… Наша земља, односно установе још нису довољно упознате са овим датумом, али смо ми пионирски дали допринос и започели ширење ове идеје… Овај дан увек пада последње среде фебруара месеца, што значи да је ове године то био 28.02.2018.

Прва активност се одржала 23. фебруара 2018 године када је организована Свечана седница Ученичког парламента на којем су присуствовали ученици- чланови УП из ОШ ”Соња Маринковић” ,  гимназије ”Исидора Секули” и средње медицинске школе ”7. април. Дневни ред седнице је био садржан у две, садржајно предвиђене тачке, и наравно трећа тачка је остављена за под разно.Кроз прву тачку укратко су се сви чланови међусобно упознали, односно представиљен је у неколико реченица рад УП свих присутних школа. Другу тачку је  Нађа Русов, председница нашег УП, представила  кроз презентацију којојм је упознала оне који нису чули за овај дан, односно подсетила оне који су већ упознати са њим. Гости су изразили интересовање и исказали план којим ће ову акцију подржати и реализовати у својим школама. Након овог пленарног дела, којим је руководио Пера Брандић, заменик председника нашег УП, ученици, чланови Вршањачког тима наше школе су тупили на сцену. Они су укратко рекли нешто о свом тиму и урадили радионицу са свим присутним члановима. Радионоица је била врло успешна јер су присутни, били врло активни и константно били укључени у све активности. Било је конструктивно, поучно, занимљиво, Још једна велика драж је била у томе што је велика разлика у годинама ( од шестог разреда основне школе до четврте године средње школе), није била никаква препрека да се међусобно разговара, износе мишљења, ставови и сл. Такође, учешће у раду је узео и студент, Никола Павловић који је снимао догађај и својим укључивањем износио размишљања и виђења.  

Припремљена је ПП презентација која је пуштана у холу школе у среду и четвртак. Ученици ВТ су одржавали радионице у свим одељењима трећег, петог и седмог разреда, и те активности су биле распоређене од среде до петка.

Ево мало и фотографија: КАКО СМО ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА

 

   
   
   
   
   
   

 

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *