О упису у први разред основне школе


Поштовани родитељи,

Упис у први разред основне школе за школску 2018/2019.године почиње  2. априла 2018.
Радно време за подношење пријава за упис:

  • ПОНЕДЕЉАК И СРЕДА ОД 8 ДО 17 ЧАСОВА,
  • УТОРАК, ЧЕТВРТАК И ПЕТАК ОД 8 ДО 14 ЧАСОВА .  Обавештење се налази и на улазним вратима школе, или се може проверити путем телефона школе: 021/ 472 1772 или 472 1776.

Упис у први разред је обавезан за децу која до септембра 2018. године пуне од 6,5 до 7,5 година, односно рођену до 1. марта 2о11. године.

Родитељи чија су деца рођена у периоду од 1. марта 2011. до 1.септембра 2012. године, уколико желе превремени полазак детета у школу, пријављују га за проверу психофизичких способности за упис у први разред. Проверу зрелости за полазак у школу врши психолог школе.

Проверу спремности за полазак у први разред (тестирање), врше педагог или психолог наше школе.  Након пријаве детета за упис и подношења потребних докумената, родитељ бира од понуђених термина за ”тестирање” онај који му одговара. Пријава детета за упис се обавља код секретара школе/ административног радника.

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју наше школе.

Од школске 2004/2005. имате могућност да бирате школу за своје дете.
Ако станујете на територији која не припада ОШ “Иво Лола Рибар” можете уписати своје дете у нашу школу тако што ћете поднети школи захтев/молбу  за упис, у периоду до 1. фебруара 2018. године.
За дете са подручја које припада школи не треба подносити молбу за упис у школу, довољно је после 1. априла доставити потребна документа.

Потребна документа за упис:

  1. Извод из матичне књиге рођених (пожељна фотокопија)
  2. Фотокопија личне карте једног родитеља
  3. Уверење од лекара (може се доставити и накнадно)
  4. Уверење о похађаном предшколском програму (добија се у јуну)

Радујемо се да и Ваше дете постане ђак наше школе!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *