Обавештење о упису у први разред – документа


Поштовани родитељи,

 упис у први разред за школску 2020/21. годину  почиње у среду, 1. априла 2020. године. 

Радно време за подношење докумената односно за пријаву ученика за упис у школу ћемо благовремено истакнути на сајту школе као и на улазним вратима школе. 

Приликом пријаве детета потребно је приложити следећа документа :

  1. Извод из матичне књиге рођених за дете,
  2. Уверење од лекара 
  3. Фотокопију личне карте једног родитеља
  4. Уверење из вртића о похађању обавезног предшколског програма (добија се у јуну месецу и тада се доставља)

На основу обавештења Министарства просвете и НТР у циљу поједностављивања процедуре уписа у административном делу, обезбеђен је софтвер који ће се користити за упис у први разред. Шта то практично значи? Родитељ приликом уписа детета у школу  не мора да у папирној форми достави Извод из матичне књиге рођених већ има могућност да поднесе захтев да школа у њихово име прибави документ електронским путем преко новог софтвера (у складу са Законом о електронској управи, Сл. гласник РС, број 27/18).  

Уколико родитељи већ поседују или желе да самостално прибаве документ – извод из матичне књиге рођених, имају право на то а достављају га школи када уписују своје дете.

Приликом уписа детета родитељ бира термин (који одговора његовом распореду обавеза) за испитивање детета за полазак у први разред које обављају педагог и психолог школе.

Упис у први разред је за децу рођену од 1. марта 2013 до 1. марта 2014. године. Деца рођена у периоду 1.март до 1. септембар 2014. године имају право да буду уписана а проверу спремности за полазак у школу  врши искључиво психолог школе.

 

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *